zo 14 januari 2018 13:05

Works in progress,de Gasterij wordt steeds een beetje mooier.. de laatste loodjes maar het eindresultaat komt in zicht !

 

25

7

4

do 4 januari 2018 16:49

https://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/zorgval Zo belangrijk dat dit opgepakt wordt !!

 
zo 31 december 2017 16:05

Voor iedereen een gezond en zorgzaam 2018 gewenst ! Gasterij Bergerbaan

 

14

1

0

zo 24 december 2017 13:23

Fijne feestdagen en een gezond en zorgzaam 2018 gewenst !

 

15

3

0

vr 22 december 2017 23:17
 
Met net dat beetje extra

Gasterij Bergerbaan biedt een zinvolle dagbesteding aan ouderen en licht dementerenden. Ieder mens is uniek en zo is ook de hulpvraag. Elke hulpvraag wordt dan ook individueel bekeken. Bij Gasterij Bergerbaan wordt er gewerkt volgens de visie van de ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers van de VU in Amsterdam.

Gastvrijheid staat voorop: mensen met en zonder beperking kunnen elkaar ongedwongen ontmoeten. Uitgangspunt zijn de mogelijkheden en niet de beperkingen. Wij staan altijd open voor nieuwe bezoekers, kom gerust eens binnen om te beleven en te voelen hoe de gastvrijheid aanvoelt. Dat zegt zoveel meer dan woorden.

Ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers
Naast de dagopvang en zorg voor de ouderen, bieden wij ondersteuning aan mantelzorgers. Het oorspronkelijke idee van een zorgboerderij is omgevormd tot een ontmoetingscentrum in het buitengebied Gasterij Bergerbaan waar buiten de mensen met dementie, ook hun mantelzorgers welkom zijn. Dit geheel volgens de door het VU Medisch Centrum in Amsterdam ontwikkelde methode.

Deze methode onderscheidt zich door ook aan de mantelzorger ondersteuning te bieden op het gebied van informatie, advies en handvatten aan te bieden hoe om te gaan met het ziekteproces van de dementie. Tevens organiseren we extra informatieavonden voor zowel partners als kinderen van de bezoeker met dementie. Deze zijn een aanvulling op de Alzheimercafés in de regio. Wij zijn er dan ook trots op dat wij in het Limburgse het eerste Ontmoetingscentrum hebben mogen vestigen.