za 18 november 2017 20:12

Schrijnend.. je zou denken het gaat pas gelden op de dag dat je gebruik maakt van de verpleeghuiszorg.. Nu ga je bij inschrijving op wachtlijst al gekort worden..

 
za 18 november 2017 12:53

Iemand toevallig een versterker staan voor bij pick-up speler die niet meer gebruikt wordt ? Op de zorgboerderij willen we oude LP's gaan draaien echter nu houdt de versterker ermee op..De prijs komen we wel uit!

 
do 16 november 2017 6:10

Mooi stuk voor op de zorgboerderij kunnen we er met zijn allen van genieten !

 
di 14 november 2017 22:44

Voor op de zorgboerderij zijn wij op zoek naar langspeelplaten met muziek van vroeger.. Heeft U er nog die staan te verstoffen ? Wij houden ons aangeboden..Voor de ouderen betekend het een hoop herrinneringen aan vroeger..

 

2

2

10

di 14 november 2017 7:24

Erg interessante avond ! https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1590717030950504&id=617533068268910

 
Met net dat beetje extra

Gasterij Bergerbaan biedt een zinvolle dagbesteding aan ouderen en licht dementerenden. Ieder mens is uniek en zo is ook de hulpvraag. Elke hulpvraag wordt dan ook individueel bekeken. Bij Gasterij Bergerbaan wordt er gewerkt volgens de visie van de ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers van de VU in Amsterdam.

Gastvrijheid staat voorop: mensen met en zonder beperking kunnen elkaar ongedwongen ontmoeten. Uitgangspunt zijn de mogelijkheden en niet de beperkingen. Wij staan altijd open voor nieuwe bezoekers, kom gerust eens binnen om te beleven en te voelen hoe de gastvrijheid aanvoelt. Dat zegt zoveel meer dan woorden.

Ontmoetingscentra voor mensen met dementie en hun mantelzorgers
Naast de dagopvang en zorg voor de ouderen, bieden wij ondersteuning aan mantelzorgers. Het oorspronkelijke idee van een zorgboerderij is omgevormd tot een ontmoetingscentrum in het buitengebied Gasterij Bergerbaan waar buiten de mensen met dementie, ook hun mantelzorgers welkom zijn. Dit geheel volgens de door het VU Medisch Centrum in Amsterdam ontwikkelde methode.

Deze methode onderscheidt zich door ook aan de mantelzorger ondersteuning te bieden op het gebied van informatie, advies en handvatten aan te bieden hoe om te gaan met het ziekteproces van de dementie. Tevens organiseren we extra informatieavonden voor zowel partners als kinderen van de bezoeker met dementie. Deze zijn een aanvulling op de Alzheimercafés in de regio. Wij zijn er dan ook trots op dat wij in het Limburgse het eerste Ontmoetingscentrum hebben mogen vestigen.