di 13 augustus 2019 17:44

 
zo 11 augustus 2019 20:32

Voor aankomend schooljaar hebben we nog ruimte voor stagiaires. Ga jij een opleiding doen als helpende, verzorgende of als maatschappelijke zorg niveau 3 en 4 kunnen we plaatsen ! Neem contact met ons op via info@ bergerbaan.nl of 0629184631 www.bergerbaan.nl Delen wordt ten zeerste gewaardeerd !

 
za 10 augustus 2019 10:29

Wie o wie kan ons helpen om het sticker boek van de plus in Horst compleet te maken ? De ouderen vinden het een leuke activiteit om deze in te plakken ! En we houden een mooi boek over. Wij zijn er heel blij mee.

 
do 8 augustus 2019 18:32

Voor veel van onze gasten en hun mantelzorgers trekt het weekend zich erg lang. Vandaar dat wij vanaf 7 september ook op zaterdag geopend zullen zijn. Voor meer informatie zie https://bergerbaan.nl/nieuws of bel 06-29184631. Delen wordt gewaardeerd!

 
vr 26 juli 2019 18:22

Afgelopen 2 dagen op verschillende manieren voor verkoeling gezorgt. Daardoor was de hitte wel te hebben.En als toetje vanmiddag de ijstaxi van ijssalon lo solé die voor iedereen een lekker ijsje kwam brengen. Zorg met net dat beetje extra...

 
Van Gasterij Bergerbaan

Artisjokken
ArtisjokkenDe artisjok is voor de meesten van ons een onbekend product. Een delicatesse onder de groenten. Men gebruikt dan de artisjokharten van de nog jonge plant. Als de plant verder volgroeid is, eet men de schubben van de plant door deze in een sausje te dippen nadat ze zijn gekookt. En het schijnt dat de plant over heilzame krachten beschikt. Hij is bloedsuikerverlagend, waardoor er minder insuline nodig is, vocht afdrijvend en heel vezelrijk. Wij telen de artisjok eigenlijk voor de bloem want de plant heeft een grote sierwaarde, maar deze is dus ook eetbaar.Wij leveren in het seizoen aan alle bloemenveilingen in Nederland en in Duitsland. Op aanvraag kunnen we ook bestellingen leveren door heel Nederland via transport en/of pakketdienst.

Wijn
wijnIn 2013 zijn we gestart met het maken van onze eigen wijn. In eerste instantie om een activiteit te hebben op de zorgboerderij, maar gedurende het proces is het Vino virus toegeslagen. Nu wordt er allerlei soorten wijn gemaakt: wit en rood maar ook rosé wijn (heerlijk op een zomeravond op het terras). Alles op kleine schaal en ambachtelijke wijze. Afgelopen jaar zijn we ook aan het experimenteren geslagen om van de bramen/bessen en ander fruit wijn te maken. We zijn ook gestart met een cursus likeur maken. Al met al is het een mooi tijdverdrijf waar menig uurtje aan besteed wordt. Wijn is op de Gasterij beperkt verkrijgbaar.

Jam
jamVan het fruit van onze Bongerd buiten en de fruitbomen in onze binnentuin maken we met de gasten samen jam en compote. Dit varieert van aardbeienjam tot appelcompote of rabarbercompote. Al het fruit van eigen teelt wordt verwerkt in heerlijke jam of vlaaivulling of er wordt gezamenlijk een heerlijke taart gebakken. Al doende komen we steeds weer tot nieuwe ideeën en recepten.